fbpx

Diving Deeper in Sydney

Thursday 29  –  Saturday 31 August 2019

Venture further into genetic genealogy with this exciting and full three-day program. This is probably the most comprehensive genealogy DNA program ever held. An opportunity not to be missed!

3 Days

3 Streams

10 Speakers

18 Sessions

40 Topics

What level are you at?

If you are new to DNA or have little understanding, there’s help here to start and go further. Dive in!

Done a DNA test? Have a basic understanding of how it works? Go deeper and take the plunge!

If you’re experienced and have a good grasp of DNA, learn from the best and explore the depths!

What’s Included?

Choose to Attend 1, 2 or 3 Days!

We’re keeping things flexible for you. If you can’t attend the whole event, just do 1 or 2 days!

Light Catering Provided

We’re including some morning tea, and a light lunch each day! Don’t stress about food.

Exhibition and Prizes

There is a great exhibition with the latest resources. Also some fantastic prizes to be won!

Sydney Program

Click here to download a handy PDF version of the program

8:30-9:00 AM – Registration & exhibition

9:00-9:10 AM – Welcome & introduction

9:10-10:00 AM    —    Duration 50 minutes

10:05-10:55 AM    —    Duration 50 minutes

TBA – TBA

TBA – TBA

TBA – TBA

10:55-11:20 AM – Break & exhibition

11:20 AM-12:20 PM    —    Duration 60 minutes

The magic of DNA – F. Brooker

12:20-1:30 PM – Lunch break & exhibition

1:30-2:30 PM    —    Duration 60 minutes

2:35-3:35 PM    —    Duration 60 minutes

Getting the most from your Ancestry results – Brad Argent (Ancestry)

3:35-4.00 PM – Break & exhibition

4:00-5:00 PM    —    Duration 60 minutes

Endogamy & Jewish DNA – TBA

Getting the most from your FTDNA results  – TBA

5.00-5:30 PM – Exhibition & close

8:30-9:00 AM – Registration & exhibition

9:00-9:10 AM – Welcome & introduction

9:10-10:00 AM    —    Duration 50 minutes

10:05-10:55 AM    —    Duration 50 minutes

What do Australians think about DNA testing … – Genioz team

TBA – TBA

10:55-11:20 AM – Break & exhibition

11:20 AM-12:20 PM    —    Duration 60 minutes

DNA and adoption in Australia – TBA

12:20-1:30 PM – Lunch break & exhibition

1:30-2:30 PM    —    Duration 60 minutes

2:35-3:35 PM    —    Duration 60 minutes

Visual phasing how-to – B. Bettinger

An unknown way – M. Patient

Getting the most out of your Living DNA results – TBA

3:35-4.00 PM – Break & exhibition

4:00-5:00 PM    —    Duration 60 minutes

TBA – TBA

Getting the most out of your MyHeritage results – TBA

5.00-5:30 PM – Exhibition & close

8:30-9:00 AM – Registration & exhibition

9:00-9:10 AM – Welcome & introduction

9:10-10:00 AM    —    Duration 50 minutes

10:05-10:55 AM    —    Duration 50 minutes

Panel – DNA: ethics – panellists to be advised

TBA – TBA

TBA – TBA

10:55-11:20 AM – Break  & exhibition

11:20 AM-12:20 PM    —    Duration 60 minutes

DNA and Aboriginal family history – TBA

12:20-1:30 PM – Lunch break & exhibition

1:30-2:30 PM    —    Duration 60 minutes

2:35-3:35 PM    —    Duration 60 minutes

Getting the most out of your 23andMe results – TBA

3:35-4.00 PM – Break & exhibition

4:00-5:00 PM    —    Duration 60 minutes

 Panel – DNA: a look at the future – panellists to be advised

5.00-5:30 PM – Exhibition & close

1 day

pre-book by 14 august

AU$155

price after 14 August
(on the day) $175

pre-book
to secure a place
and be in the prize draw

2 days

pre-book by 14 august

AU$245

price after 14 August
(on the day) $275

pre-book
to secure a place
and be in the prize draw

3 days

pre-book by 14 august

AU$335

price after 14 August
(on the day) $375

pre-book
to secure a place
and be in the prize draw

Book Now!

Payment by credit card or Paypal only. For other payment options download this booking form.

Book Now!

Sydney Venue

The Venue

Where    |    Castle Hill RSL Club

Address    |    77 Castle Street, Castle Hill NSW

The Venue

Where    |    Castle Hill RSL Club

Address    |    77 Castle Street, Castle Hill NSW

Exhibition

An exhibition with information and sales tables will be open in all breaks and before the first presentation.

Food
  • Morning and afternoon tea – included with admission. Freshly brewed Vittoria coffee, hot chocolate and a selection of teas & herbal infusions – with a bakery item in the morning.

    Lunch – included with admission – menu details to come.

    The booking form allows you to register special dietary requirements.

    The venue also has many food and drink options if you wish to add to the included lunch and drinks – at extra cost.

Transport

Your Options:

  • car – parking is available on site
  • bus – information to come
  • train – the new Sydney Metro Northwest rail – is provisionally expected to open by mid 2019. We will update this information when more is known
Accommodation

There are three apartment hotels fairly close by. These all have one, two or three bedroom apartments. If you are attending with friends it is recomended that you consider sharing a two or three bedroom apartment for greater economy.

Adina Apartment Hotel Norwest Sydney – 4km from Castle Hill RSL

Quest Castle Hill – 3km from Castle Hill RSL

Quest Bella Vista – 8km from Castle Hill RSL

We are checking these and others out further to see if they can offer any conference group deals, the best options for transfer from hotel to the Castle Hill RSL Club – for those without a car, etc.

More Information

See our FAQ Page.